Even voorstellen

Michael Hendriks

"Plezier, inzet en enthousiasme moet leiden tot vooruitgang"

Voor de AG Soccer Academy ben ik hoofdtrainer van Regioteam Gelderland. Rond de winterstop heb ik de taken overgenomen van mijn 2 voorgangers, die vanwege school en werk andere keuzes hebben gemaakt. Op de zondagen word ik ondersteund bij de trainingen door Sil en Sem. Op de velden van Quick 1888 ontvangen wij dan de spelers van J09 tot J012.

Als kind ben ik bij sc NEC begonnen met voetballen. Op mijn 11de ben ik ingestroomd in de voetbalschool van NEC. Ik heb in die jaren alle jeugdteams van NEC doorlopen, om vervolgens de stap te maken naar het 2de team, met een 3-jarig contract. In die 3 jaar heb ik veel mogen ruiken aan het grote werk bij NEC 1. Trainingen, oefenwedstrijden, trainingskampen, bekerwedstrijden, om ook nog mijn debuut te mogen maken tegen het FC Utrecht van Michael Mols.

Mijn mooiste minuten waren toch wel tegen FC Barcelona, in 2000. Om samen met o.a. Kluivert, Guardiola, Xavi, Rivaldo op een veld te staan, is een mooie herinnering. Na een kleine uitstap naar Duitsland, ben ik terecht gekomen in Groesbeek, bij Achilles '29. In deze mooie en gezellige jaren, is de opmars gekomen van Achilles in het amateurvoetbal. Met als hoogtepunt het kampioenschap van de Hoofdklasse C.

Helaas scheurde ik op mijn 25ste mijn voorste kruisband af, waarna ik afscheid heb genomen van het prestatie voetbal.

In mijn CIOS-periode heb ik o.a. Trainer/coach 3 behaald. Hier ligt voor mij dan ook de basis van het voor de groep staan en het overbrengen van kennis. Op de zondagen komen de kids naar Quick om een leuke training te hebben en daarvan iets te leren. Het doel van de kids is om beter te worden. Mijn taak is om de spelers daarbij te helpen. Dit doe ik met oefenvormen die uitdagend zijn en waar een doel achter zit. Elke aanraking met een bal, is een eerste stap naar verbetering. Bouwstenen als plezier, inzet, doorzettingsvermogen en intrinsieke motivatie zijn bepalend voor de ontwikkeling. Elke training weer moet je alles geven.

Naast de leerzame trainingen zijn er ook wedstrijdjes en toernooien. Juist dit zijn de krenten in de pap en maken het verschil met meeste andere voetbalscholen. Bij deze activiteiten zijn vaak scouts aanwezig van verschillende BVO's en kun je je hopelijk in de kijker spelen. Want uiteindelijk is dat het waar iedere jeugdspeler van droomt: Een uitnodiging van Ajax, PSV of Feyenoord.


 

Sil Bredewout

Mijn naam is Sil Bredewout en ik ben sinds januari 2021 voor de AG Soccer Academy actief als trainer binnen het regioteam Gelderland. Samen met hoofdtrainer Michael en Sem verzorgen wij alle trainingen voor de U9 tot U12 groepen. 

Mijn passie voor het (amateur-)voetbal is al op jonge leeftijd ontstaan. Op de zaterdagen zag ik meestal veel wedstrijden. Vaak ging ik na mijn eigen wedstrijd met mijn vader meteen door om bij mijn broers te gaan kijken. Hierdoor kwam ik bij veel voetbalverenigingen en heb ik altijd veel jeugdvoetbal gezien. Deze zaterdagen zijn denk ik mijn ontwikkeling geweest voor de passie die ik nu heb. Ook nu vind ik het namelijk ontzettend leuk om bezig te zijn met jeugdvoetbal. Naast het kijken van wedstrijden is het natuurlijk nog veel interessanter om er van dichtbij bij betrokken te zijn.

Dit plezier in het kijken en begeleiden van jeugdspelers bracht ik tot uiting door drie jaar geleden hoofdtrainer te worden bij de U13-1 van V.V. Ewijk. Als jonge, (toen nog) onervaren coach heb ik hier de eerste dingen kunnen leren die komen kijken bij het begeleiden en verbeteren van spelers. Deze jaren neem ik mee als ervaring richting het trainen bij het Regioteam. Voor mij zijn hierin vooral de motivatie en het hebben van plezier van belang. Motivatie is erg belangrijk als je het maximale uit jezelf wilt halen. Belangrijk is het om ook als trainer die motivatie uit te stralen. Dit doe je door vooraf goed te weten wat je wilt gaan doen en wat het doel van je training of wedstrijd is. Spelers nemen deze motivatie over en dat verbetert het resultaat in zowel een wedstrijd als op een training. Want elke training alles uit jezelf halen is wat je echt beter maakt.

Naast de motivatie om de maximale prestatie neer te zetten is ook plezier maken erg belangrijk. In een teamsport is het hebben van een goede teamband namelijk heel belangrijk. De spelers moeten het samen doen in het veld, en hierbij helpt een goede teamgeest om tot betere resultaten te komen. Wat ik in mijn eerste jaren geleerd heb als trainer is dat het hebben van grappige en leuke momenten op trainingen een versterker is voor deze band tussen de spelers onderling. Deze onderdelen proberen zowel ik als Michael en Sem te verwerken in de trainingen.

Naast de trainingen zijn er ook regelmatig wedstrijden tegen andere voetbalscholen, of toernooien waar het Regioteam zich laat zien. Dit zijn de mogelijkheden voor de spelers om te kunnen laten zien wat ze hebben geleerd bij het Regioteam en hun eigen voetbalvereniging. Daarmee hopen we dat spelers zich mogelijk bij een BVO in de kijker kunnen spelen. Want spelen bij een club als PSV, AJAX, FEYENOORD of N.E.C. dat is de droom van elke jeugdspeler.

 


Zoë Brinkert

Mijn naam is Zoë Brinkert, ik ben 25 jaar oud en sinds 6 jaar neergestreken in het mooie Nijmegen. Ik ben student Social Work met een specialisatie richting jeugd.

Voor de AG Soccer Academy zal ik mij binnen het Regioteam Gelderland bekommeren om de ontwikkeling van het kind in en om het veld. Ik monitor de ontwikkeling van de spelers van Regioteam Gelderland en analyseer de belangrijke stappen die de individuele speler nodig heeft om te kunnen groeien.

Vanuit mijn ervaring van eerdere stages heb ik al veel ervaring mogen opdoen met begeleidingstrajecten. Deze ervaring neem ik mee in de begeleiding van de spelers van Regioteam Gelderland. Naast de trainers en coaches zal ik er dus ook zijn voor de spelers en hun ouders. In september 2022 zal ik starten aan mijn master Pedagogiek om me zo nog verder te kunnen doorontwikkelen en deze ervaring te kunnen toepassen binnen het Regioteam.

Wil je meer weten?

BEL OF APP

06-22 20 99 95

Mail ons